sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Ulkoseinien rimoitusta ja maalausta

Aloitin talon rakentamisen viime viikonlopppuna maalaamalla ensin ulkoseinät pohjaväriin. Värin valinta oli helppo, kun satuin näkemään kaupassa juuri täydellisen sinisen maalipurkin. Pohjamaalauksen jälkeen pystytin talon maalarinteipin avulla. Tässä kohtaa selvisi, että olen maalannut myös sokkelin. En aio kuitenkaan korjata tuota virhettä, vaan teen erillisen sokkelin talolle. Pitäähän talossa olla sitä paitsi kunnon maavara, jottei ulkoseinä lahoa! :o) En halua missään nimessä Kasariinin kosteusvaurioita....


Maalasin taloon nurkkalautoja ja vuorilistoja Bilteman tikuista. Näitä olen kaventanut jo kesällä isolla pöytäsirkkelillä. Nyt tuli nämäkin taas tarpeeseen! Tärkeetä on tietenkin suunnitella rimajako, jottei tule mitään yllätyksiä, kun timpuri saapuu työmaalle. Rimoina käytän kahvitikkuja, jotka on kätevä katkoa jiirisaksilla. Rimoitus ei onneks ole mitään viivasuoraa, vaan juuri sen näköistä kuin rintamamiestalossa pula-aikaan tehtynä on.


Rimoituksen kuivuttua oli taas vuorossa maalauskierros. Maalaus onkin ihan suosikkiosuus raktentamisessa. Ja varsinkin kun ei tarvi korjailla skraaduja ja skrupuja, niinkun töissä.... ;o)


Tänä viikonloppuna on ollut vuorossa talon päätyseinä. Eli samainen kuvio toistui kuin viime viikonloppuna.


Ja nyt päätyseinä näyttää tältä. Tästä on hyvä jatkaa! 

1 kommentti:

  1. Voi huokaus, miten tämä näyttääkin hyvältä. Itsellä rimotus seisoo, kun materiaali loppui ja siksikin, kun se ei näytä hyvältä. Täytyypä vielä koikeilla kolmatta vaihtoehtoa :-)

    VastaaPoista